نکات مهم ثبت لوگوشرکت

طراحی لوگو شرکتی

برای فعالیت در چهارچوب قوانین، بهره مندی از حمایت های قانونی و کسب اعتماد مخاطبین، ثبت کردن شرکت مهترین گام در شروع و یا گسترش یک فعالیت اقتصادی می باشد. معمولا برای متقاضیان ثبت شرکت خصوصا افرادی که برای نخستین بار شرکتی را به ثبت می رسانند، ابهامات بسیاری در این زمینه وجود دارد. ما در این مطلب تلاش نموده ایم تا به برخی از مهمترین نکات مهم ثبت شرکت بپردازیم، با ما همراه باشید.

ده نکته مهم که قبل از ثبت شرکت باید بدانیم

در ابتدای مطلب به ارائه تعریفی از ماهیت شرکت خواهیم پرداخت. شرکت در واقع عبارت است از قراردادی که طبق آن دو یا چند نفر برای رسیدن به اهداف تعریف شده در کنار هم جمع می شوند. بخشی از دارایی مادی یا غیر مادی خود را جهت دستیابی به اهداف و سود مورد نظر سرمایه گذاری می نمایند. قوانین رایج بر ثبت و اداره شرکت ها نیز در ایران تحت عنوان قوانین تجارت شناخته می شود.

ده نکته مهم که قبل از ثبت شرکت باید بدانیم

چنانچه در تعریفی که در پارارگراف فوق از ماهیت شرکت ارائه شد، شرط اول تاسیس یک شرکت و همچنین تداوم و موفقیت آن پیدا کردن شریک یا شرکاء مناسب است. (در قانون تجارت ایران ثبت کردن شرکت تک نفره امکان پذیر نیست.) در هنگام تاسیس شرکت جهت این منظور دقت و توجه کافی را مبذول دارید تا در آینده با مشکلات ناشی از شراکت با شریک نامناسب مواجه نشوید. تعداد شرکاء در قالب های مختلف تجاری متفاوت می باشد. به عنوان مثال، شرکت با مسئولیت محدود با یک شریک به ثبت می رسد. اما شرکت سهامی خاص به دو شریک نیاز دارد.

موکاپ لوگو طلایی روی پارچه حریر
موکاپ لوگو طلایی روی پارچه حریر

انتخاب موضوع فعالیت شرکت

یکی از نکات مهم ثبت شرکت موضوع شرکت در واقع دلیل اصلی ثبت است. چرا که موضوع شرکت بیان کننده نوع فعالیت شرکت می باشد.و در نتیجه تمامی هدف گیری ها و هویت مجموعه را مشخص خواهد نمود. برای انتخاب این موضوع توان و استعداد و تخصص های خود و همراهان خود را بشناسید و همچنین نیازهای بازار را در نظر بگیرید. البته در معرفی موضوع فعالیت در هنگام ثبت کردن شرکت محدودیتی ندارید. می توانید دامنه وسیعی را برای فعالیت شرکت خود معرفی کنید. لکن توجه داشته باشید که فعالیت در برخی از موضوعات بکلی ممنوع است. برخی دیگر نیازمند اخذ مجوز از مراجع مربوط می باشد. اگر موضوعی در این دو دسته بندی نباشد می توانید به راحتی به عنوان موضوع فعالیت معرفی نمایید. در آینده نیز با درخواست تغییرات موضوعات جدیدی را به موضوع فعالیت اضافه نمایید یا موضوع فعالیت شرکت را به کلی تغییر دهید. باید توجه داشت که انتخاب نام محصول بهتر نام مجزایی باشد که با نام شرکت متفاوت است.

لوگو شرکت ساختمانی سام
لوگو شرکت ساختمانی سام

انتخاب قالب تجاری و نوع شرکت

بنا بر ماده ی ۲۰ قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران، شرکت های تجاری قابل ثبت در ایران بر ۷ قسم می باشند، که عبارتند از:

۱-سهامی (سهامی خاص و سهامی عام)

۲- شرکت با مسئولیت محدود

۳- شرکت تضامنی

۴- شرکت مختلط غیر سهامی

۵- شرکت مختلط سهامی

۶- شرکت نسبی

۷- شرکت تعاونی تولید و مصرف

هر یک از این شرکت ها دارای قوانین و ضوابط خاص خود است. متقاضیان ثبت با مطالعه در باب هریک از این قالب ها، روابط شرکاء، میزان سرمایه و تعهدات افراد، می توانند مناسب ترین قالب را برای فعالیت خود برگزینند.

طراحی لوگو قنادی خجسته
طراحی لوگو قنادی خجسته

انتخاب نام مناسب برای شرکت

یکی از نخستین گام ها در موفقیت یک مجموعه انتخاب نام مناسب برای یک شرکت است. انتخاب نام مناسب می تواند تاثیر شگرفی بر افکار مخاطبین شما داشته باشد. شما جهت انتخاب نام ضمن رعایت یکسری قوانین آزاد هستید تا نامی خلاقانه و نوآورانه برای مجموعه خود برگزینید. نامی که برای مجموعه خود انتخاب می کنید در حال حاضر باید حداقل متشکل از سه سیلاب باشد، ریشه فارسی داشته باشد، تکراری نباشد، همچنین عناوین اتنخاب شده نباید از میان نام هایی مانند اسامی ائمه و متبرکه، موسسات خیریه، عناوین سازمان ها، دانشمندان و شعرا معاصر و….. انتخاب گردد.


 برای سفارش لوگوشرکتی اصیل و حرفه ای اینجا کلیک کنید!

تعیین میزان سرمایه اولیه شرکت و تامین آن

در هنگام ثبت شرکت یکی از مواردی که باید نسبت به آن تصمیم گیری کنید، تعیین میزان سرمایه اولیه است. البته برای انواع قالب های تجاری قابل ثبت در قانون تجارت حداقل سرمایه تعریف گردیده است. اما توجه داشته باشید تصمیم گیری صحیح در مورد میزان سرمایه اولیه و تامین آن نقش مهمی در موفقیت شرکت دارد. در صورتی که این تصمیم به درستی اتخاذ نشود، دارندگان شرکت در آینده مجبورند که دست به کاهش یا افزایش سرمایه بزنند، که انجام هر یک از این تغییرات مستلزم صرف زمان و هزینه خواهد بود.

معرفی آدرس محل فعالیت شرکت

یکی از نکات مهم ثبت شرکت که متقاضیان در هنگام انجام امور ثبت با آن مواجه خواهند بود، معرفی محلی برای فعالیت و ارائه آدرس دقیق آن است. در رابطه با معرفی این محل باید توجه کنید که آدرس دقیق و صحیحی را ارائه نمایید. چرا که تمامی مدارک شما از سوی اداره مربوطه به این آدرس ارسال خواهد شد. در برخی از موارد ممکن است متقاضیان در هنگام ثبت کردن شرکت اقدام به تهیه محلی برای فعالیت خود نکرده باشند که در چنین شرایطی معرفی منزل مسکونی به عنوان محل فعالیت در مرحله اولیه بلامانع است.

تهیه مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت

جهت ثبت کردن شرکت در هریک از انواع قالب های تجاری لازم است مدارکی را تهیه و ارائه کنید که نسبت به قالب مورد نظر شما این مدارک می تواند اندکی متفاوت باشد. به طور مثال مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود به شرح ذیل است:

-دو برگ به عنوان تقاضانامه

-دو برگ به عنوان شرکت نامه

-دو جلد اساس‌نامه شرکت

-فتوکپی برابر اصل شده شناسنامه تمام شرکاء

-کارت ملی برابر اصل شده تمام شرکا

-صورت جلسه‌ای که بین مجمع عمومی مؤسسین و هیئت مدیره برگزار شده است.

متقاضیان می توانند جهت تهیه کپی برابر اصل مدارک خود به دفترخانه های رسمی مراجعه نمایند.

انجام امور ثبت شرکت به صورت شخصی یا استفاده از خدمات وکلا یا شرکت های مربوطه

این نکته سوالی است که در ابتدای ثبت کردن شرکت و پس از انجام برخی از اقدامات و تصمیمات اولیه ذهن متقاضیان را به خود مشغول می نماید که کارهای ثبت را به افراد دیگر که متخصص انجام این کار هستند واگذار نمایند، یا شرکت خود را شخصا به ثبت برسانند؟

خصوصا در حال حاضر که اداره مربوطه با معرفی یک سامانه اینترنتی انجام امور ثبت را از راه دور و بدون نیاز به مراجعه حضوری ممکن ساخته است و انجام این امر از گذشته آسان تر گردیده است. لکن انجام همین کار نیز نیازمند کسب یکسری اطلاعات اولیه از قوانین رایج ثبت شرکت ها است که البته همین کسب اطلاعات در آینده و جهت اداره شرکت نیز می تواند مفید باشد.

این پروسه برای متقاضیان خصوصا در نخستین تجربه می تواند اندکی وقت گیر باشد. در چنین روشی شما تنها هزینه های قانونی ثبت را پرداخت خواهید کرد. هزینه ای بابت انجام مراحل ثبتی به شخص دیگری پرداخت نمی کنید.

در روش دیگر در صورتی که متقاضیان به دلایل مختلف تمایل داشته باشند امور را به دست وکلا و یا شرکت های ارائه دهنده خدمات ثبتی بسپارند، این اشخاص یا مجموعه ها در مقابل دریافت هزینه ایی به عنوان حق الزحمه تمامی امور ثبتی را به انجام خواهند رساند.

هزینه های ثبت شرکت

یکی دیگر از نکات مهم ثبت شرکت هزینه های ثبت است. هزینه های ثبت نیز مانند بسیاری از موارد دیگر به عوامل بسیاری از جمله: نوع شرکت، میزان سرمایه اولیه، نوع فعالیت و… وابسته است. این هزینه ها مانند، هزینه تمبر، حق الثبت، هزینه درج آگهی در روزنامه رسمی و… هزینه های قانونی ثبت شرکت هستند. برخی دیگر از هزینه ها که در بخش قبلی به آن اشاره شد، هزینه های حق الزحمه وکیل یا شرکت های ثبت برای انجام امور ثبتی است. این هزینه نیز با توجه به انتخاب متقاضی متفاوت است.

اقدامات لازم و قانونی پس از ثبت شرکت

توجه داشته باشید که پس از به پایان رساندن پروسه ثبت قانونی یک شرکت انجام برخی از اقدامات برای شخصیت های حقوقی جدید الزامی است. عدم اقدام برای انجام آن، مشکلات و جرایمی را برای شرکت به همراه دارد که این موارد عبارتند از:

۱- انجام امور مالیاتی و تشکیل پرونده دارایی

۲- اخذ کد اقتصادی

۳- پلمب دفاتر تجارتی

۴- انجام امور مالیاتی و تشکیل پرونده دارایی

برای سفارش لوگوشرکتی اصیل و حرفه ای اینجا کلیک کنید!

اشتراک گذاری:

مقاله های بیشتر...

طراحی لوگو شرکت واک دنیای دیجیتال

۵ ویژگی نام های تجاری قوی

ویژگی مهم نام های تجاری نام برند یکی از اساسی ترین عناصر هویت برند است که به ایجاد و حفظ حضور منحصر به فرد در

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x