مسعود سپهر استاد برجسته گرافیک ایران درگذشت
مسعود سپهر پس از دو هفته بیهوشی کامل، صبح یکشنبه ـ ۹ بهمن ماه ـ در بیمارستان شهدای تجریش درگذشت.
به گزارش ایسنا، انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، این خبر را تایید کرده و نوشته است: استاد سپهر در پی پیش آمد حادثه و بعد از دو هفته بیهوشی کامل در صبح روز ۹ بهمن ماه ۱۴۰۱ در بیمارستان شهدای تجریش تهران دار فانی را وداع گفت.»
همچنین گالری هما با اعلام این خبر آورده است: «مسعود سپهر از نسلی بود که بنیانهای گرافیک معاصر را تعریف کرد.
بسیاری از نشانههای شهری و علائم مترو تهران از طراحیهای او بود. او روز گذشته ـ نهم بهن ماه ـ چشم از جهان فرو بست.»
مسعود سپهر در سال ۱۳۳۵ در تهران به دنیا آمد و در سال ۱۳۵۶ از کالج چاپ لندن فارغالتحصیل شد و دارای مدرک لیسانس طراحی گرافیک، تایپوگرافی و برنامه ریزی چاپ است.
مسعود سپهر در سال ۱۳۵۱ مدرک فوق لیسانس خود را در این رشته اخذ کرد. کرد همچنین دارای مدرک دکترای حرفه ای از وزارت فرهنگ و آموزش عالی است و از سال ۱۳۷۲ آموزش تکمیلی را از مرکز آموزشی اپل پاریس دنبال کرده است.
نایب رئیس هیات مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، طراح گرافیک شرکت طراحی پیتر هچ لندن، مدرس دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، عضو کارگروه سه نفره تدوین دروس و بازنگری تصویری واحدهای درسی ارتباطات دانشگاههای کشور، تدریس در دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی تهران و صد و هشتاد علامت و نام کتبی برای مؤسسات، شرکت ها و محصولات، بخشی از فعالیت های هنری این هنرمند فقید است.
بخشی از آثار مسعود سپهر
ترجمه کتاب «مبادی سواد بصری» و تالیف کتاب «طراحی هویت بصری جامع» از آثار زندهیاد سپهر است که به عنوان مرجع در حوزه طراحی گرافیک در دانشگاهها تدریس میشود.
مرحوم سپهر از سال ۱۳۶۱ تا ۱۴۰۱ بیش از ۲۰۰ نشانه و نامنوشته برای موسسات و نهادهای مختلف طراحی کرده که همگی شناخته شده هستند. طراحی قلم «یکانم» برای سیستم عامل رایانهای، طراحی قلم «فارسی آموزه» برای استفاده در کتابهای درسی و طراحی علائم و نشانههای مترو تهران از جمله آثار اوست.
طراحی کارت شناسایی ملی نیز با هدایت زندهیاد استاد سپهر انجام شده است.
درگذشت این استاد فقید را به جامعه هنری تسلیت عرض می نماییم.