خوشنویسی در طراحی لوگو

خوشنویسی در طراحی لوگو

خوشنویسی در طراحی لوگو

در این مقاله در باره ی استفاده از خوشنویسی در طراحی لوگو ایرانی صحبت می کنم. 

امروزه با تولید نرم افزارهای خوشنویسی تقریبا تمام کسانی که کار طراحی انجام می دهند در هر رشته ای از این نرم افزارها استفاده می کنند. 

و این باعث صدمه زدن به کار طراحی و خراب کردن ذائقه مردم می شود. 

نرم افزارهای خوشنویسی

من همیشه برای استفاده از خوشنویسی در طراحی لوگو یا هر کار گرافیکی دیگری از نرم افزارهای خوشنویسی مثل میرعماد استفاده می کنم. 

واقعیت این است که این نرم افزارها بسیار بسیار محدود هستند. و در حدی که توانسته اند امکان تغییر شکل حروف یا حتی ایجاد ترکیب بندی را فراهم کرده اند. 

مثلا حرف”ی” یک کشیده و یک غیر کشیده دارد و این شما هستید که باید بدانید کدام فرم حرف “ی” برای ترکیب بندی جمله ی مورد نظرتان صحیح است 

و به زیبایی کار کمک می کند. 

مثلا در قواعد خوشنویسی آمده است در یک مصرع یا یک جمله یک بار یا دوبار می شود از کشیده استفاده کرد. 

کشیده مورد نظر به اقتضای جمله با در کدام یک سوم سطر قرار بگیرد. 

خب این موارد در نرم افزارها وجود ندارد و نمی تواند باشد. 

چون نرم افزار جمله را نمی تواند تشخیص بدهد تا برای شما ترکیب اصولی ایجاد کند. یا در نرم افزارهای خوشنویسی امکانهایی قرار داده شده که از اصول خارج است. 

مثلا در خوشنویسی به هیچ عنوان اتصال کشیده به “و” یا “ق” وجود ندارد. البته لازم به ذکر است که خوشنویسانی این کار را انجام داده اند تا خلاقیتی ارائه داده باشند اما باز هم به نظر من زیبایی مورد  نظر را ندارد. 

اما این مورد در نرم افزارها دیده می شودو  طراحان بدون توجه به این نازیبایی ها از این موارد استفاده می کنند.  قصد رد کردن نرم افزارهای خوشنویسی را ندارم چرا که خودم از این نرم افزارها استفاده می کنم. اما لازم میدانم متذکر بشوم که حتی اگر از نرم افزار استفاده می کنید بازهم باید اصول را بدانید. 

خوشنویسان عزیز گاهی حرکات و ترکیب بندی های خلاقانه گاهی خارج از قواعد مرسوم را اجرا می کنند

 اما آنها با آگاهی و دانش و تجربه و با توجه به اصول کلی این کار را  می کنند که باعص زیباتر شدن و جذابیت بصری ترکیب بندی می شود. 

خوشنویسی در طراحی لوگو

هر تغییری خلاقیت نیست

بعد از خواندن مقاله خوشنویسی در طراحی لوگو شاید با خود بگویید من بارها ندانسته از قواعد خارج شده ام و کار خلاقانه ای انجام داده ام. 

آیا کاری که انجام داده اید واقعا زیباست؟ 

مثلا برش یک “ن” از وسط یا جابجایی حروف و نقطه ها می تواند خلاقانه باشد؟ یقینا خیر

خوشنویسی از دیرباز هنر اصیل ایرانی بوده است و در پی تکامل به این نتیجه و قطعیت رسیده است که زیباترین حالت نوشته ی “ن” این شکل است. حالا اساتید مطرح خوشنویسی درنوشتن همین شکل اصلی حرف”ن” سبکهای مختلفی دارنداما شکل و فرم کلی همان است که بوده . 

این نوع خلاقیت که هیچ پایه اصولی و حتی زیباشناسانه ای ندارد من را یاد شعر معروف ” چون قافیه تنگ آید / شاعر به جفنگ آید” می اندازد

برای طراحی لوگو حتی برای خارج از کشور و به زبانهای دیگر ، هنر اصیل ایرانی و در راس آن خوشنویسی میتواند منبع الهام بخش غنی باشد. 

با سرچ ساده یا ارتباط با یک استاد خوشنویسی می توانید از این قواعد آگاه بشوید و با استفاده از نرم افزار ترکیب بندی های اصولی و شکیل و اصیل طراحی کنید.

 

طراحی لوگو شخصی مهندس امیرحسین رجایی

مقاله های بیشتر...

لوگو شرکت دکوراسیون آریسام

اهمیت گرافیک در طراحی برند

چگونه طراحی گرافیکی در قلب ساخت هویت بصری یک برند قرار دارد. در دنیایی مملو از اطلاعات و انتخاب ها، هویت برند قوی به عنوان

اشتراک گذاری:

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x